Přemýšlíte, jestli nakoupit ke garnýži záclonovou žabku, nebo háček? Není Vám jasné, co je pro vaše záclony a závěsy vhodné? Poradíme, který typ si zvolit.

V nabídce máme různé typy kovových garnýží, dřevěných garnýží, kovových kolejnic a plastových stropních kolejnic. Ke každému typu si můžete zakoupit i různé typy zavěšení.

Nakoupit si můžete záclonové háčky, nebo záclonové žabky. Při výběru se nemůžete řídit jen tím, na co jste zvyklí, je nutné zohlednit, jaké jste si zakoupili závěsy a záclony.

Mnoho výrobců na záclony a závěsy nenašívá řasící pásku. I u nás v nabídce takové jsou. Proto vždy v textu uvádíme, u hotových záclon, jestli má záclona pevný okraj, nebo právě zmiňovanou řasící pásku.

Pokud u nás objednáváte šití, máte na výběr, našít řasící pásku, nebo zvolit pouze obšití.  

Před objednáním si tedy prohlédněte záclony i závěsy a zkontrolujte, jestli mají řasící pásku. Bez ní by prostě háčky nebylo za co uchytit.

 

  • Tam, kde záclonová řasící páska chybí je potřeba mít k zavěšení žabku. Záclonu, nebo závěs ručně nařasíte a přichytíte.
  • Záclony a závěsy s řasící páskou jednoduše nařasíte stažením. Můžete se rozhodnout, jestli háček, nebo žabku. Obojí je možné.
  • Výhodou háčků je, že se jednou nasadí na řasící pásku a pro příště na zácloně zůstávají. S háčky můžete záclonu i prát. Také je vhodné používat háčky u těžších záclon a závěsů. Háček je v materiálu pevně uchycen a při posuvu látky se nevysmekává jako žabka.
  • U kolejnic jsou pohodlné háčky, záclonu s nimi jednoduše a bezpracně „navlečete“
  • Běžně doporučujeme háčky, nebo žabky v množství co 10 cm 1 ks. U těžkých závěsů můžete použít více kusů, látka bude stabilnější.

Všechny typy háčků, žabek a kroužků naleznete v příslušenství. Můžete při nákupu využít i cenově zvýhodněná velká balení.