V tomto příspěvku se dozvíte, co to je teflonová látka a její hlavní bonusy při použití v domácnosti.

Teflonová látka je zpravidla polyesterová tkanina. Ve výrobě látku utkají a následně ji technologicky upraví. Již hotová látka projde lázní, která ji zajistí nové vlastnosti. Látka díky ní odpuzuje tekutiny. Vylitá voda, víno nebo čaj se do látky nevsákne. Srazí se do podoby kuliček a z povrchu látky ji můžete jednoduše sfouknout, nebo odsát papírovou utěrkou. Riziko ušpinění se tím podstatně snižuje.

Tato vlastnost je samozřejmě vítaná tam, kde je látka vystavena extrémnějšímu užití. Nejčastěji se proto používá k šití ubrusů. Teflonové ubrusy najdete téměř v každé restauraci, kde obstojí jen ty z kvalitního teflonu s vysokou gramáží. Časté praní je samozřejmostí a ubrusy s nízkou gramáží moc dlouho v takovém provozu neobstojí. Naše kolekce jednobarevných ubrusů má opravdu vysokou gramáž 240 g/m2 a v běžné domácnosti, to bude ubrus, který vám vydrží, jako ubrusy našich babiček.

Ze stejné látky najdete i závěsy, které díky teflonové úpravě a vysoké gramáží, budou dlouho hezké, odolávají nečistotám a například otevřené okno během deště těmto závěsům neuškodí.

Do setu si k závěsům i ubrusům můžete pořídit i barevné povlaky na polštáře. Vše šijeme a pokud potřebujete atypický rozměr, stačí napsat do poznámky v košíku, nebo nám zavolat.

Kvalitní teflonovou látku můžete prát na 40 °C, lze ji běžně ždímat a následně vyžehlit bez problému. Jediné, co teflonové ubrusy moc v oblibě nemají, je mandlování. Pokud při mandlování za ubrus příliš taháte, může se stát, že ubrus natáhnete a změní díky teflonu svůj tvar. Žádná škoda se neděje, při opětovném namočení a praní lze vše napravit.